Nieuws en een beetje geschiedenis

Januari 2024

Prijs indexatie.

April 2023

Prijs aanpassing door gestegen kosten.

Maart 2023

Test zelf de veel besproken AI tools en stel eens wat vragen.

https://bard.google.com/

Februari 2023

Onlangs zijn grote verbeteringen doorgevoerd in onze diensten en apparatuur. Onze focus ligt op het bieden van de best mogelijke hostingervaring voor al onze klanten, ongeacht de grootte van hun website of bedrijf.

Deze verbeteringen omvatten de upgrade van onze hardware naar de nieuwste technologieën, waaronder snellere en krachtigere servers. We hebben ook ons netwerk verbeterd, waardoor de connectiviteit tussen onze servers en het internet is verbeterd. Dit resulteert in betere prestaties en snellere laadtijden voor uw website.

Daarnaast hebben we onze software geoptimaliseerd om de nieuwste beveiligingsprotocollen te ondersteunen. Dit betekent dat we uw website nu nog beter kunnen beschermen tegen bedreigingen van buitenaf, zodat u zich kunt concentreren op het laten groeien van uw bedrijf zonder zorgen over de veiligheid van uw website.

Wij geloven dat deze verbeteringen onze klanten een nog betere hostingervaring bieden en wij blijven ons inzetten om onze diensten te blijven verbeteren.

Februari 2022

Er zijn ruim 100 nieuwe templates toegevoegd op de portfolio pagina.  Kies een template en deze wordt aangepast conform je wensen. Alle templates zijn responsive en dus voor mobiel, tablet en pc geschikt.

———————————————————-

Januari 2022

Op 1 maart 2022 wijzigen de prijzen van de meeste domeinnamen en hosting accounts. De nieuwe prijzen worden vanaf 1 maart 2022 automatisch verwerkt op je nieuwe factuur. Voor domeinnamen gaat de nieuwe prijs in bij de eerste verlenging na 1 maart 2022. Een overzicht van de prijzen kun je hier bekijken. Gelukkig veranderen de prijzen van .NL en van .EU domeinnamen niet.   Ook is de prijs voor het SSL certificaat hetzelfde gebleven.  Voor de meeste klanten betekent dit dat enkel het hosting pakket licht wordt verhoogd.

———————————————————-

December 2021

Barmaton gebruikt nergens op haar netwerk Log4j, er hoeft dus niets gerepareerd te worden inzake CVE-2021-44228 Voor gebruikers met WordPress websites kan ik melden dat log4j ook daar niet gebruikt wordt.

———————————————————-

Maart 2021

Nieuwe website voor Barmaton + nieuw klanten dashboard. Contact opties op de website uitgebreid met chat en whatsapp. ———————————————————-

December 2020

Webdesign webwinkels met woocommerce en ideal betalingen Voor elk budget een webwinkel? Jawel hoor, neem gerust contact op. ———————————————————-

Augustus 2020

100 % uptime voor onze nameservers gedurende 10 jaar Zelfs tijdens regulier onderhoud en updates zijn nooit beide nameservers down geweest ———————————————————-

Juli 2019

De voorbereidingen voor het eerste hostinginstituut in Nederland worden. volgens verwachting in oktober afgerond. Vanaf dan verzorgt Barmaton als enige provider een opleiding tot webhoster.

———————————————————-

April 2019

Vanaf nu kunnen ook unmanaged VPS servers worden besteld. Uiteraard met voor geconfigureerde setups voor ubuntu centos of debian.

———————————————————-

Mei 2018

GDPR / AVG: op 25 mei zijn onze algemene voorwaarden vernieuwd. Toegevoegd is de verwerkersovereenkomst. Verder hebben we een nieuwe privacyverklaring online gezet. De drie documenten kunt u vinden onderaan elke pagina.

———————————————————-

Maart 2018

Help……al die wachtwoorden, hoe hou ik het veilig en overzichtelijk ?. https://www.laatstewachtwoord.nl

———————————————————-

December 2017

TTFB = Time to First Byte is erg belangrijk bij het bepalen van de snelheid van uw website. Test hier https://tteb.nl/ de snelheid van uw website.

———————————————————-

November 2017

Als je trots bent op je uptimes dan mag je best de uptime monitor publiekelijk toegankelijk maken. De netwerkstatus van Barmaton kunt u hier bekijken.

———————————————————-

Juni 2017

Voor alle domeinen is DNSSEC beschikbaar indien gewenst. SPF en DKIM en DMARK zijn beschikbaar op verzoek. Uw eigen DNS server is mogelijk op uw eigen VPS.

———————————————————-

December 2016

Op 8 december zijn de nameservers ns1.barmaton.nl en ns2.barmaton.nl vervangen door ns1.domainserver.nl en ns2.domainserver.nl

———————————————————-

November 2016

Alle hardware wordt vervangen door snellere en moderne servers. Een veel gestelde vraag is, welke poorten mag ik gebruiken voor email ? Pop3 server poort: 995 SSL/TLS – smtp server: poort: 465 SSL/TLS Imap server poort: 993 SSL/TLS – smtp server: poort: 465 SSL/TLS Pop3 server poort: 110 starttls – smtp server: poort: 587 of 25 Imap server poort: 143 starttls – smtp server: poort: 587 of 25 Mail server is mail.uwdomeinnaam.nl – bijvoorbeeld: mail.opinternet.nl

———————————————————-

December 2015

Barmaton InterNETional B.V. wordt opgeheven en opgesplitst in twee éénmanszaken. Marcel Hermans gaat verder met Unifex handelend onder de naam Barmaton Stephan Smeets gaat verder met PC Media Services handelend onder de naam Pcms Gaan jullie uit elkaar, ruzie etc ? Nee. We blijven samenwerken alleen dan in een andere constructie.

———————————————————-

September 2015

Registrar.eu ? Doordat sidn hele grote registrars veel korting geeft is het voordeliger geworden om samen met 26 andere registrars uit de top 100 lijst gezamenlijk via 1 account lid te zijn bij sidn en samen in te kopen op 1 account Voortaan ziet u Registrar.eu als registrar Barmaton als reseller naam. Door deze aktie kunnen wij u goedkoper dan voorheen NL domeinen aanbieden

———————————————————-

Juni 2015

Deze maand bestaat Barmaton 20 jaar. Een eeuwigheid in internet-jaren. Toen we 20 jaar geleden starten waren er 35 providers in Nederland en paar duizend mensen die een website hadden. Bedenk dat sommigen in 1995 internet uitlegden als een soort goudengids of telefoonboek waar je bedrijven en personen kon opzoeken. Turbulente maar vooral fijne jaren, deze laatste 20 jaar.

———————————————————-

———————————————————-

Noverber 2012 Elke maand maakt SIDN (stichting domein registratie Nederland bekend welke providers het beste hun domein name servers in orde hebben. Zoals u kunt zien is dat uitstekend in orde bij Barmaton.

———————————————————-

Maart 2010 Ons team is nu uitgebreid met een extra medewerker. Tim Sleddens is een PHP programmeur en zal voor u klaarstaan als het gaat om het bouwen van databases en PHP toepassingen zoals bijvoorbeeld het bouwen van een winkel of het online beheren van uw voorraad.

———————————————————-

SMS-Marketing; Barmaton InterNETional BV is specialist in het verzorgen van bulk-sms. In ons online systeem kunt u eenvoudig uw klanten onderhouden en voorzien van uw eigen nieuws. Of u nu een event te melden heeft, een verjaardags-sms wilt versturen of uw klanten aan een afspraak wilt helpen herinneren, het kan allemaal. Snel, eenvoudig en online. Zonder enige vorm van abonnement. lees verder

———————————————————-

In week 46 start een campagne ter promotie van .nl-domeinnamen. Doel van de campagne is de merkvoorkeur voor .nl te vergroten bij het publiek en hen te informeren over de mogelijkheden die een eigen domeinnaam biedt.

Slogan van de campagne is ‘Claim je domein’. De campagne zal met name gevoerd worden via banners op Hyves en Tweakers en radiospots op Radio 538.

———————————————————-

Verhuizing naar luikerweg 22 te Valkenswaard. (2007)

Alle kantoor en webdesign activiteiten zijn op 10 mei 2007 verhuisd naar ons nieuwe pand.

Het adres van onze server ruimte blijft ongewijzigd.

Met deze verhuizing denken we u nog beter van dienst te kunnen zijn. Met name de uitbreidingsmogelijkheden zullen ons en u ten goede komen.

Kom ons eens bezoeken op onze nieuwe locatie, we hebben achter ons gebouw voldoende eigen parkeergelegenheid.

 

Wist u dat wij ook complete sms-internet-diensten aanbieden ? Uw klant kan dan per sms informatie opvragen. De server herkent en antwoord de sms onmiddelijk of na ‘goedkeuring’ van uw kant.